Weet je wat mij steeds opnieuw plezier doet?

Jullie reacties!!!

Wat is het geestig om mail-berichtjes van jullie in mijn INBOX te vinden! Wat is het fijn om te zien hoe sommige artikels jullie beroeren! En het valt op hoe herkenbaar sommige artikels wel zijn voor jullie.

Enkele mensen deelden zelfs hun eigen verhaal. En ik moet zeggen: “heavy shit!” Dan lijkt het soms allemaal niet meer zo erg bij mij. Iedereen weet natuurlijk dat zoiets klinkklare onzin is. Problemen vergelijken kan je gewoon niet. Iedereen heeft zijn eigen achtergrond, leefwereld, beleving, …

Maar ik vind het echt bijzonder om op te merken hoeveel klank de blog krijgt bij jonge mensen. Leeftijdsgenoten die de blog ontdekken, en aarzelend een mailtje schrijven om aan te geven hoe sterk de herkenning bij hen aankomt. Mensen die gewoon willen zeggen: “Leuk, knap werk!”. En mensen die aangeven zich wel bewust te zijn van het probleem, zonder dat ze er zelf mee kampen. En die vervolgens zeggen: Mooi initiatief, zo had ik het nog niet bekeken.”

Dan trek ik één grote conclusie: “Mission accomplished!”

De wereld is niet zwart-wit, al zouden we dat wel graag geloven. Een zwart-witte wereld zou het toch zo veel makkelijker maken om dingen te begrijpen, om te weten wat goed of slecht is, wat we zeker moeten aannemen en wat we best terug in zee weggooien, … Maar zo werkt onze wereld niet.

De wereld is niet zwart-wit, al zouden we dat wel graag geloven. Een verslaafde is niet per definitie iemand die geen opvoeding noch opleiding heeft genoten, en zich moet beredden met een minimum.

De wereld is niet zwart-wit, al zouden we dat wel graag geloven. Een verslaafde is niet per definitie iemand die geheel niet meer functioneert binnen onze maatschappij.

De wereld is niet zwart-wit, al zouden we dat wel graag geloven. Een verslaafde is niet per definitie iemand die reeds 45 jaar levenservaring heeft in ‘er een puinhoop van maken’.

De wereld is niet zwart-wit, al zouden we dat wel graag geloven. En als ze niet zwart-wit is, dan vevagen grenzen. Vakjes vervagen, stempels vervagen, stereotypen vervagen, …

Jullie reacties maakten me dat nogmaals duidelijk.

Dankjulliewel.

Een kleine anekdote:

Laatst was in gesprek met iemand, ik vertelde eerlijk over mijn alcoholprobleem. Ze verschoot, hoorde het bijna in Keulen donderen. Na goed haar woorden overwogen te hebben, zei ze: “Allé je zou dat niet zeggen. Je ziet er echt goed uit, en zeker niet als iemand met een drankprobleem!”Tja wat wil je, ik ben dan ook nuchter hé. En van iemands gezicht kan je nu eenmaal niet zijn hele leven en achtergrond aflezen (was het maar zo gemakkelijk).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s